Gjendet kura për Covid 19? Trump: Ky ilaç dha rezultat! Veproni menjëherë

Presidenti i SHBA, Donald Trump ka dhënë një shpresë të mirë për të gjithë të prekurit nga koronavìrusi, ku deklaron se një kombinim ilaçesh konkretisht ‘hydroxychloroquine & azithromycin’ janë efektive dhe se ky ilaç do të ndryshojë të gjithë historinë e mjekësisë. Kjo është shpresa që Autoriteti i Barnave dhe Ushqimit (FDA) ka dhënë në SHBA përmes testeve të saj. Sipas Trump kjo kurë duhet të fillojë të përdoret menjëherë pasi njerëz janë duke vde.kur.

“HYDROXYCHLOROQUINE & AZITHROMYCIN, të marra së bashku, kanë një shans të vërtetë për të qenë një nga ndryshuesit më të mëdhenj në historinë e mjekësisë. FDA ka zhvendosur malet. Faleminderit! Shpresojmë se këto barna do të vihen në përdorim sa më parë. Veproni shpejt, njerëzit po vd.esin. Zoti i bekoftë të gjithë”, shkruan Trump

Po çfarë janë konkretisht këto barna? Hydroxychloroquine përdoret për të parandaluar dhe trajtuar sùlmet akute të malàries, ndërsa Azithromycin është përdorur për të trajtuar shumë lloje të ndryshme të infeksìoneve të shkaktuara nga baktèret, të tilla si infèksione të frymëmarrjes, infèksione të lëkurës, infeksione në vesh, infèksione në sy dhe sëmùndje seksùalisht të transmetueshme.

Në teste kryera në disa pacientë në Kinë, por ende të pa miratuar zyrtarisht, këto ilaçe kanë rezultuar efikase ndaj cov1d 19. Azitromicina e shtuar në Hydroxychloroquine ishte dukshëm më e efektshme për eliminimin e vìrusit. Përdormi i tyre tek disa pacientë zhduku ngarkesën virale të cov1d 19.

Këto teste por dhe miratimi i presidentit Trump për të lejuar përdorimin e tyre si kurë ndaj koronavìrusit duket se jep shpresa të mira se cov1d 19 mund t’i jetë gjetur kura ose të jemi afër një të tille.