Tsipras i përgjigjet Turqisë: Greqia e vendosur të mbrojë çdo pëllëmbë të tokës së saj

Duke komentuar mbi përshkallëzimin e fundit të tensioneve midis Greqisë dhe Turqisë, kryeministri grek Alexis Tsipras dërgoi një mesazh të vendosur në Turqi duke paralajmëruar se megjithëse Greqia mirëpriti dhe kërkoi bashkëpunim, nuk do të largohej nga konfrontimi për të mbrojtur çdo pëllëmbë të territorit të saj sovran.

“Ne nuk do të negociojmë, nuk do të pranojmë, nuk do të negociojmë për një centimetër të vetëm të vendit tonë”, tha ai.

“Ky vend është një vend ku ata që e kanë jetuar gjatë shekujve e dinë ta mbrojnë atë”, shtoi ai me një ton të vendosur.