TRANGULLI I FARI BALLIUT

Bledi Mane

Dilni o pogradecarë dhe ulërisni buzë liqenit. Ulërisni dhe kërkoini falje perëndisë dhe zonës për votën që i dhatë deputetit tuaj, jo djalit tuaj por djalit të Fariut.

Klevis Balliu nuk preferoi universitetet e vendit tone por babai e nisi drejt Londres ne universitetin amerikan te Richmond-it.

Nisi studimet ne vitin 2008 dhe me sforcim i perfundoi ne 2015. Nje vit akademik ne kete universitet kushton 25 mije paund, rreth 40 milione leke shqiptare. Per gati 8 vjet ky kopuk dallkauk ka shpenzuar 200 mije paund, rreth 320 milione lekeeeeeeeee!

Dhe u kthye me i trashe se kurre ne vendin tone. Shkoi te ftillohej e e kthyen me injorant aq sa me gafat e tij orale dhe gramatikore po ben te qeshe e ta perqeshe jo vetem Pogradeci.

Perfundimisht as leku e as paraja nuk te ftillon e nuk te zgjuarson.

E nese Lasgush Poradeci do çohej nga varri nuk do hezitonte te shkruante:

Mbi zall të pyllit vjeshtarak
Dremit liqeri pa kufi
Ka frikë liqeri ti hapë sytë…
Kishim një e na u bënë dy Fari’